Spring naar content

Buurt Onderwijs Sport

Beweegstraat
Zwolle

Samen met partners WijZ Welzijn en Travers Welzijn gaven we in 2021 een sportieve draai aan de corona teststraat. We lanceerden een uniek concept: de Beweegstraat Zwolle. Op sportpark de Siggels in Zwolle Zuid hebben diverse doelgroepen deelgenomen aan beweegstraten met sportieve onderdelen. Marcus Jan Schiere, sportparkmanager en sportieve senior Gera Klos vertellen over dit initiatief.

“Er werd volop campagne gevoerd voor de corona teststraat. Samen met WijZ Welzijn en Travers Welzijn vonden we dat er ook campagne gevoerd moest worden voor het sport en bewegen. We bekeken de mogelijkheden op dat moment en kwamen tot het idee van de Beweegstraat Zwolle,” vertelt Marcus Jan Schiere, sportparkmanager SportService Zwolle.

Meer dan sport

“Het was gaaf om dit te organiseren,” vertelt Schiere. “Dit event was meer dan sport. In tijden van corona wilden we bijdragen aan meerdere aspecten: het doorbreken van het sociale isolement, inzet van mbo-stagiaires, financiën van de sportkantine, maar ook de werkgelegenheid van onze organisaties.”

 

De 77-jarige Gera Klos is enthousiast: “Initiatieven als de Beweegstraat vind ik harstikke mooi. Bewegen is juist goed in deze tijden. Niet alleen omdat het fijn en goed is om bezig te zijn. Je leert elkaar ook kennen, je hoort mooie verhalen van elkaar.”

 

Toegankelijkheid

“Er was ruimte voor 64 mensen om te voldoen aan de maatregelen, de opkomst was 52. Dat smaakte naar meer,” vertelt Schiere. “In Zuid sloeg het vooral aan bij de senioren. In Stadshagen sprak de Beweegstraat vooral ouders met kinderen aan. De Beweegstraat is heel toegankelijk.”

 

Draaiboek op de plank

Marcus Jan: “Het draaiboek ligt klaar voor een vervolg op de Beweegstraat. Het kan morgen zo weer. Plezier, ontspanning en een positieve bijdrage in het welzijn van de mens!”