Spring naar content

Bob Haze

Beweging binnen school: het nieuwe normaal

Bob Haze is één van de directeuren van Openbaar Onderwijs Zwolle en ook directeur van basisschool SBO de Sluis. Dankzij zijn achtergrond binnen bewegingsonderwijs -hij ronde succesvol de CALO af en werkte jarenlang als vakleerkracht- bleek hij de aangewezen persoon om als contactpersoon richting SportService Zwolle te fungeren. Een man met een plan. 

Bob Haze

Een vijfjarenplan welteverstaan, opgezet door verschillende Zwolse onderwijsinstellingen zoals Vivente, Catent en OOZ, in samenwerking met SportService Zwolle. Het doel? De beweegnorm voor kinderen halen, met een bewegingsaanbod in het onderwijs als startpunt. De norm: 1 uur per dag matig intensief bewegen. Bob vertelt: ‘We willen gezamenlijk goed bewegingsonderwijs realiseren, met een gevarieerd aanbod. Daarom pleiten we voor een duurzame samenwerking met SportService Zwolle. Zij hebben de kennis in huis en leveren hoge kwaliteit.’

Lekkerder in je vel

Bob: “We bieden diverse programma’s aan waarbij we het 2+1+2 beweegconcept hanteren: per week twee lesuren bewegingsonderwijs, een uur bewegen tijdens schooltijd, bijvoorbeeld een spel in de pauze. Daarnaast bieden we twee uur naschoolse activiteiten op een locatie zoals een gymzaal. Dit alles gerealiseerd door SportService Zwolle. Je creëert ontspanning door inspanning, daarna ontstaat er ook ruimte in het hoofd. Dat geldt niet alleen voor de kinderen, OOZ en SportService Zwolle willen ook het schoolpersoneel uitnodigen tot bewegen. Vitaal personeel ervaart meer werkgeluk, dankzij beweging.

Schoolkorfbal (2)