Spring naar content

Collega’s
aan het woord

Ons team met ruim 60 medewerkers zet zich dagelijks met veel passie in om de Zwollenaar en omliggende regio in beweging te krijgen. Jong tot oud. Mét plezier.

Sanne

Sanne Winkler

adviseur

“De omgeving waarin we ons als organisatie begeven is dynamisch. We groeien en zijn constant in ontwikkeling. Ik wil, als adviseur, bijdragen aan het versterken, in beweging brengen en ontwikkelen van de organisatie en haar medewerkers. Waardoor we kunnen doen wat we nu goed doen, maar ook blijven inspelen op ontwikkelingen en vragen van de verschillende doelgroepen. 

Daarmee leveren we indirect een bijdrage aan het in beweging brengen en houden van inwoners, maar ook aan een sterke sport-infrastructuur en het Zwolse verenigingsleven.”

Nathalie van den Berg

directiesecretaresse en medewerker bedrijfsvoering

“Om de Zwollenaar en regio zo goed mogelijk te helpen op het gebied van sport en bewegen, zijn er ook medewerkers nodig die dit achter de schermen faciliteren en organiseren. Het afgelopen jaar heb ik mij beziggehouden met een professionalisering slag op gebied van personeelszaken, administratieve afhandeling en ontzorg ik het management.”

Nathalie
Marco

Marco Welink

adviseur events

“2022 was het jaar dat er steeds weer meer mocht, dus ook de organisatie en uitvoering van onder andere de Schoolsporttoernooien, Koningsspelen, het EindEvent en het Sportcafé Zwolle. Zo fijn om weer te sporten en/of te bewegen, te winnen én verliezen, samen te spelen en samen te zijn, aan te moedigen, maar vooral met elkaar te kunnen beleven!”

Brian Rispens

buurtsportcoach 

“Dagelijks ben ik in beweging door onder ander het organiseren van aanbod bij de Buurtsportclub Noord in Holtenbroek. Iedere week bereiken we met de Buurtsportclub Noord zo’n 120 inwoners die structureel aan het sporten zijn, waar ze dat eerder niet deden. Het afgelopen jaar was een pilot jaar waarin ik als coördinator met mijn team de Buurtsportclub Noord vanaf nul hebben opgezet en ontwikkeld tot een plek waar iedere inwoner van Holtenbroek zonder drempels kan sporten in de vorm die ze zelf graag willen.”

B. Rispens
Erik

Erik Schonewille

verenigingsadviseur

“Door verschillende adviestrajecten bij sportverenigingen in Zwolle, hebben we besturen figuurlijk in beweging gebracht om na te denken over de essentie van besturen in de huidige tijd. Uiteindelijk hopen we dat deze figuurlijke beweging zich ook omzet in letterlijke beweging van leden op de velden of in de sportzaal.”

Iris Reinders

front office medewerker

“Het afgelopen jaar ben ik voornamelijk in beweging geweest om de financieel minderbedeelde gezinnen binnen Zwolle te helpen met sport en bewegen. Het geeft mij super veel voldoening als ik een sportaanvraag voor een kind kan goedkeuren. Als sporter weet ik wat sport mij heeft gebracht. Ik gun dat alle kinderen én volwassenen.” 

Iris
Esmee

Esmee Buimer

buurtsportcoach

“In juni’22 is er in Zwolle een basisschool gestart voor de Oekraïense vluchtelingen. Ik heb vanuit SSZ de mooie uitdaging gekregen om deze kinderen te voorzien van sport en spel lessen op school. Dit is echt het uurtje van de week waar de kinderen enorm naar uit kijken met een grote lach op hun gezicht lopen ze de gymzaal binnen! Dit geeft mij energie, enthousiasme en voldoening.”

Annemiek Bruintjes

buurtsportcoach

“Het afgelopen jaar ben ik samen met twee collega’s begonnen met het opzetten van extra gym wat is ontstaan vanuit het lokaal sportakkoord. Dit is een aanbod voor kinderen die motorisch wat achter lopen. Tijdens deze les krijgen ze in kleine groepjes extra aandacht bij verschillende activiteiten waardoor ze hierna beter mee kunnen bewegen in de regulieren gymlessen. Meer plezier in beter bewegen!”

A. Bruintjes
Pieter Speelman

Pieter Speelman

buurtsportcoach en beweegmakelaar

“In oktober kreeg ik de mogelijkheid om via SportService Zwolle mijzelf te scholen in de opleiding Leefstijlcoach. Ik vind het heel interessant om te leren over alle aspecten van leefstijl en hoe ik dit kan toepassen in mijn werk als buurtsportcoach maar vooral als beweegmakelaar. Erg fijn dat ik de mogelijkheid krijg om mezelf te ontwikkelen binnen deze mooie organisatie”. 

Allard Penninkhof

buurtsportcoach

“Sinds augustus ben ik werkzaam bij SportService Zwolle. Ik geef bewegingsonderwijs aan diverse scholen in Westenholte. Binnen die lessen probeer ik zoveel mogelijk leerlingen spelenderwijs uit te dagen om stapje voor stapje vertrouwd te raken met bewegen. Mijn ultieme droom is dat kinderen van jongs af aan doormiddel van goed bewegingsonderwijs zo vertrouwd te raken met bewegen en dat ze met plezier een leven lang willen sporten en bewegen.”

Mandy Hogeveen

medewerker planning en verhuur

“Het geeft mij energie om mensen te helpen bij het vinden van een geschikte sportaccommodatie. Als het nou gaat om bewegingsonderwijs, een sportvereniging of een particulier. Voor een toffe sportbeleving. Ik ben blij dat we het afgelopen jaar onze dienstverlening zodanig hebben geprofessionaliseerd dat het voor iedereen mogelijk is.”

Allard
Mandy