Spring naar content

Inwoners met
ondersteuningsbehoefte

De Zwolse
beweegmakelaar

Eén van de cliënten van Maaike van Vugt, Beweegmakelaar SportService Zwolle, kreeg vanwege zijn overgewicht het advies om meer te bewegen. Via zijn fysiotherapeut volgde hij het GLI traject COOL (Gezonde leefstijl interventie). Daar kwam hij in contact met Maaike: “Door de samenwerking met fysiopraktijken en andere aanbieders van de GLI komen we in contact met diverse cliënten om hen te helpen met hun gezondheid. We voeren gesprekken om samen te komen tot een gezonde oplossing.” 

“Ik kreeg het advies om meer te bewegen, maar ik wist niet waar ik moest beginnen. Fijn dat er beweegmakelaars zijn die je daarin kunnen ondersteunen. Het gesprek met Maaike was erg prettig. Ik vind het belangrijk dat ik op een goede plek terecht kom waar ik met plezier kan sporten en sociale contacten kan opdoen. Maaike luisterde goed naar mijn wensen om samen tot mooie opties op het gebied van sporten en bewegen te komen.”

Passend advies

Tijdens de gesprekken brengt de beweegmakelaar de situatie in beeld en volgt er een passend advies. “Het is belangrijk dat het meer sporten of bewegen vanuit de cliënt zelf komt. Vaak weten cliënten goed wat ze willen, samen komen wij tot een beweegplan. In het beweegplan gaan wij in kleine stappen naar een gezondere beweegstijl,” vertelt Maaike. 

 

“Het advies heeft mij gebracht dat ik bewuster ben van het sport en bewegen. Ik ben meer gaan bewegen, zelf de hond vaker uitlaten. Ik ben nog zoekende in een sport wat bij mij past. Er is zoveel te doen. De afgelopen periode heb ik diverse proeflessen gevolgd. Dat is een mooi begin,” aldus de cliënt die vanwege privacy redenen anoniem wil blijven. 

Zwols Sportakkoord

 

De Beweegmakelaar is mede tot stand gekomen vanuit het Zwols sportakkoord.