Spring naar content

Michiel van Willigen

'Een gezonde geest in een gezond lichaam'

Alle projecten die de Zwolse wethouder Michiel van Willigen heeft laten uitvoeren hebben één ding gemeen: hij dééd en dóet het vooral voor de mens erachter. Al in de tijd dat hij werkzaam was als adviseur binnen diverse waterschappen; zijn eerste gedachte ging altijd uit naar de maatschappelijke bijdrage. En nog steeds. Dat hij nu gemeentelijke portefeuilles Jeugd, Gezondheid, Onderwijs, Sociale basis, Armoede/schulden en Sport in beheer heeft, is daarom geen verrassing.

MvW_FC_2_wide

Michiel vertelt: ‘Sport is voor iedereen in Zwolle. Wat wij willen bieden is kansengelijkheid en dus mogelijkheden voor alle Zwollenaren om te kunnen bewegen. Wat me opvalt is dat veel organisaties aan de achterkant bedenken hoe ze dit moeten realiseren. Wij willen juist dat het initiatief bij de mensen zélf komt te liggen. Door ze kennis te laten maken met verschillende vormen van beweging. Met een positieve insteek, maar ook vanuit een bepaalde preventie. Bewegen zorgt voor een gezonder lichaam en geest. En met het oog op de huidige wachtlijsten in de gezondheidszorg is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat daar waar kan het aantal patiënten afneemt.’

Denk vanuit de behoefte van je doelgroep

‘Veel verenigingen kunnen nog stappen maken door beter naar nieuwe doelgroepen te kijken. Daarin kan SportService Zwolle een belangrijke rol spelen. Zij benaderen mensen en kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is om te sporten en bieden verschillende mogelijkheden. Draai je de behoefte om, dan krijg je bereik’, aldus Michiel.