Spring naar content

Expeditie Groep 8

In maart 2020 moesten we helaas alle geplande school-sporttoernooien van dat schooljaar annuleren. Heel jammer. Vooral voor de leerlingen die in groep 8 zaten. Zo zagen zij het Schoolvoetbaltoernooi aan hun neus voorbijgaan. En hiermee de kans om voor de laatste keer de finale in het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle te spelen. Dit viel veel leerlingen zwaar. Vandaar dat we een alternatief bedachten: Expeditie Groep 8. Sharon de Witte, buurtsportcoach en bedenker van de Expeditie, Marco Welink, event manager bij SportService Zwolle en Michel Rook, leerkracht bij basisschool de Zevensprong vertellen hierover.

“Expeditie Groep 8, is gebaseerd op het televisieprogramma Expeditie Robinson. Dit konden we, door de versoepelingen en binnen de maatregelen die golden vanwege het Corona virus, in juni gelukkig veilig organiseren,” vertelt Marco. Sharon vertelt hoe: “De deelnemende groepen 8 werden uitgenodigd op een sportpark in de buurt van hun school. In anderhalf uur tijd namen twee groepen 8, verdeeld in groepjes van 8 á 10 leerlingen, deel aan zes onderdelen. De groepen werden strikt gescheiden gehouden. De begeleidende buurtsportcoaches en stagiaires van SportService Zwolle hielden 1,5 meter afstand van de leerlingen. En de materialen werden tussendoor schoongemaakt.”

“Toen de versoepelingen bekend werden,
ondernam SportService Zwolle gelijk actie”

Onvergetelijke belevenis
Michel: “Toen de versoepelingen bekend werden, ondernam SportService Zwolle gelijk actie. In een mum van tijd werd deze activiteit georganiseerd. Dat verdient alle lof! De achtstegroepers hebben zo hun lagere schoolperiode toch met een leuk en sportief toernooi af kunnen sluiten.”

Header_Expeditie_KLEIN2