Spring naar content

Het bewegen van
de toekomst

SportService Zwolle zet Virtual Reality voor verschillende doelgroepen in om ze op een nieuwe manier te laten bewegen. Een virtuele omgeving waarin een beleef-, beweeg- of sportsessie perfect aansluit op de deelnemer. Inmiddels is er ervaring op gedaan met diverse doelgroepen; zoals kinderen, jongeren, senioren, mensen met een functiebeperking. De Virtual Reality Belevenis is al even aan de gang, maar het afgelopen jaar nam het aanbod toe.

De negenjarige Nova is leerling van openbare basisschool De Toonladder en volgt wekelijks een VR-les van SportService Zwolle, in de plaatselijke gymzaal. ‘Mijn juf vertelde op school dat je mee kon doen met een Virtual Reality Belevenis. Je zet een bril op en krijgt twee afstandsbedieningen in je handen. Ik kies een game uit en mag die dan spelen. Je moet op je plek stilstaan, maar je kunt echt bewegen. Soms is het best eng, als je bijvoorbeeld over een plank loopt tussen twee gebouwen. Maar als je valt, kun je gewoon weer opnieuw beginnen.

Meer mogelijkheden met virtual reality

Ik vind VR heel leuk, omdat je meer met fantasie kunt doen dan met echte spelletjes. Als het kon zou ik dit nog heel lang doen, want ik hou van gamen. Mijn vriendinnen doen ook mee, en ik heb ook nieuwe meiden ontmoet.’