Spring naar content

Martin Post

‘Het succesvol samenbrengen van twee deskundigheden’

Iedereen werkgeluk, daar gelooft Tiem in. Om dat doel te bereiken is Tiem, een Zwols sociaal werk- en ontwikkelbedrijf gaan samenwerken met SportService Zwolle. Het afgelopen najaar bundelden beide instanties de krachten en ontwikkelden ze een interessant beweegproject. Daarmee komen ze samen in beweging om werkgeluk te realiseren!

‘De buurtsportcoaches van SportService Zwolle verzorgen beweegtrainingen voor de kandidaten en werknemers van Tiem. Ook ik moet eraan geloven’, vertelt Martin Post, directeur van Tiem, lachend. 

Ruim 3000 mensen in Zwolle zitten in de bijstand. Voor een deel van deze groep is het lastig om (weer) de arbeidsmarkt op te gaan. Dit kan onder andere leiden tot een sociaal isolement of verminderde lichamelijke fitheid. Letterlijk in beweging komen is een eerste stap en kan helpen om die situatie te verbeteren. Vanuit de gemeente nodigen Adviseurs Werk en Ontwikkeling deze mensen uit om deel te nemen aan een training. Tiem verzorgt de begeleiding, SportService Zwolle de beweging. 

Tiem © Fotografie: Martin Hogeboom
DSCF9509

Martin: ‘Door mensen met elkaar in contact te brengen ontstaat er weer zelfvertrouwen. En door letterlijk te bewegen, voelen de kandidaten zich fysiek fitter, wat helpt om een baan aan te kunnen.  In het begin zagen we mensen die nauwelijks iets durfden te zeggen, en die nu, mede door het programma, zoveel zelfverzekerdheid hebben opgebouwd dat ze voor de groep staan te presenteren. Fantastisch toch?’