Spring naar content

Buurt Onderwijs
Sport

In gesprek met...

Koen Tip en
Mireille Huzen

Het afgelopen jaar werd ons team wederom uitgedaagd om binnen de beperkingen van corona in beweging te blijven. Buurtsportcoaches Koen Tip en Mireille Huzen, beiden werkzaam in stadsdeel Zwolle Centrum/Berkum, blikken met elkaar terug op het jaar 2021 waarin omdenken centraal stond.

Koen, ruim 10 jaar werkzaam bij SportService Zwolle, trapt af. “Als ik terugkijk op de afgelopen periode, dan is dat voor veel mensen een moeilijke periode geweest. SportService Zwolle kenmerkt zich juist dan als een warme familie, die goed naar elkaar omkijkt en oog heeft voor elkaar. Vanaf dag één dat er corona was, is iedereen creatief gaan denken en kijken hoe we mensen nog wél in beweging kunnen brengen, want daar staan we voor. Daar zijn we goed in geslaagd. Uiteraard is het zonde dat grote toernooien en evenementen niet zijn doorgegaan, zowel voor de Zwolse inwoners als startende collega’s.”

Warm welkom

Eén van die startende collega’s is Mireille Huzen. Ze begon haar werkende leven in coronatijd. “Ik was net een paar weken begonnen bij SportService Zwolle en er werden een heleboel maatregelen getroffen. Er zijn weinig momenten geweest waarbij ik met mijn collega’s samen ben geweest. Desondanks heb ik het welkom als erg warm ervaren. Het team van SportService Zwolle bestaat grotendeels uit doeners. We zijn direct gaan omdenken op welke manier wij sport en bewegen toch konden aanbieden aan de Zwolse inwoner.” Koen haakt aan: “De Koningspelen op maat gemaakt voor duizenden kinderen, de social games, Sportnite events, geocache routes... We hebben niet stil gezeten.”

 

“Koen is iemand die je meeneemt in het reilen en zeilen van de Zwolse sportwereld. Hij kijkt om naar zijn medemens, en ook zeker zijn collega’s,” vertelt Mireille over haar collega.

Goede tijden, slechte tijden

“Koen is iemand die je meeneemt in het reilen en zeilen van de Zwolse sportwereld. Hij kijkt om naar zijn medemens, en ook zeker zijn collega’s,” vertelt Mireille over haar collega. Koen: “Ik denk ook dat dat de kracht van Mireille is en dat ze daarom goed past binnen onze teams. Bij SportService Zwolle zijn we er voor elkaar in goede en in slechte tijden. We pakken samen de handschoen op, en dan blijkt dat we ook in periodes zoals deze mooie resultaten kunnen bereiken.”

“Mijn hoogtepunt van het jaar was de kerstafsluiting van SportService Zwolle.” Gaat Koen verder. “Met groepjes van vier medewerkers een stadswandeling langs verschillende eet- en drinkgelegenheden in Zwolle, zo steun je ook nog de lokale ondernemers die het al zo zwaar hebben. Dat kenmerkt SportService Zwolle, kijken wat er wel mogelijk is en omkijken naar elkaar.”