Spring naar content

Voor trainers is het van belang dat zij op een prettige manier en met zelfvertrouwen voor een groep kunnen staan. In de rol van clubkadercoach ondersteunt Erica Manenschijn van SportService Zwolle de vereniging en hun trainers op pedagogisch en didactisch vlak. Dit verhoogt de kans dat spelers en trainers langer verbonden blijven aan de club. Linda Oosterheert, voorzitter van SVI Volleybal vertelt hierover. 

Het pedagogisch en didactische handelen is niet iets wat je gemakkelijk binnen je vereniging organiseert."

 

Linda

“Voor onze vereniging is, naast het opleiden van spelers, het opleiden van trainers erg belangrijk. Wij willen ze voldoende ondersteuning aanbieden vanuit de vereniging. Doordat we eerder hadden samengewerkt, wisten we van de ondersteuning die SportService Zwolle aan verenigingen kan bieden. Daarom was de inzet van een clubkadercoach een logisch gevolg, nadat we samen de stip op de horizon hadden bepaald.”

De ondersteuning van de clubkadercoach levert de vereniging veel op. “Tenslotte zijn we slechts vrijwilligers. Niet alle trainers hebben een trainersdiploma op zak en staan toch voor een groep van tien of meer kinderen. Daarom is het heel prettig als trainers bij iemand terecht kunnen als ze ergens tegenaan lopen of vragen hebben.”

 

De samenwerking met de clubkadercoach verloopt goed en Linda hoopt dat het in de toekomst ook zo blijft. “Het pedagogisch en didactische handelen is niet iets wat je gemakkelijk binnen je vereniging organiseert. Externe hulp is daarin heel welkom.”

Clubkadercoach SVI volleybal 1