Spring naar content

Buurt Onderwijs Sport

Kansen voor sport en bewegen worden gepakt!

‘Voor alle Zwollenaren een vitaal leven met plezier in sport en bewegen, in een veilige en gezonde omgeving. Als sporter, vrijwilliger of als toeschouwer.’ Dé ambitie van het Zwols sportakkoord. Het lokaal sportakkoord is volop in beweging. De stuurgroep blikt terug op deze ambitie en is best trots op wat er allemaal is mogelijk gemaakt.

Roger Knoops, voorzitter stuurgroep, manager SportService Zwolle: 

“We hebben in korte tijd heel veel weten te bereiken binnen het Zwols Sportakkoord. Door de geweldige inzet van betrokken Zwollenaren met het sportieve hart op de goede plek heeft iedereen met zijn/haar eigen expertise en achtergrond een fantastische bijdrage geleverd aan het gezamenlijke doel. Ik ben trots op het feit dat we Zwolle een stukje sportiever en gezonder hebben gemaakt en kijk uit naar het vervolg.”

Hans Roman, manager Landstede Sportcentrum

“Ondanks alle coronaperikelen is er bij de verschillende werkgroepen energie gebleven en zijn er in 2021 mooie resultaten geboekt. Met de gelden die gepaard gingen met het Zwols Sportakkoord is het mogelijk geweest om ideeën daadwerkelijk tot uitvoering te brengen. Mooie voorbeelden hiervan zijn een pilot van de Clubkadercoaching bij Zwolse gymnastiekverenigingen en de komst van het NK Padel naar Zwolle.” 

 

Bob Haze, directeur SBO de Sluis

“Ik vind het mooi hoe mensen uit verschillende disciplines met elkaar samenwerken en zo iets waardevols doen voor de ontwikkeling van het kind. Het sportakkoord heeft gezorgd voor prachtige nieuwe initiatieven die een hoop energie genereren.”

 

Bertus Jeensma, beleidsadviseur sport gemeente Zwolle

“Ik vind het bewonderenswaardig dat sportorganisaties in een periode van corona er toch in slagen om samen met meerdere partijen mooie initiatieven in de stad tot stand weten te brengen."

Highlights

- Urban Sportpark Calesthenatics nr 2.

- Open sportpark ZAC

- Beweegmakelaar opstarten

- Implementatie pauzebeweegpakket 

en MRT lessen 

- Clubkadercoaching

- PEC heeft LEFF 

- NK Padel