Spring naar content

ALGEMEEN

Kies Sport en bewegen!

Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeente is cruciaal voor het sportbeleid. Van de ruim twee miljard euro die de overheid jaarlijks uitgeeft aan sport, komt 1,5 miljard van de gemeenten. Als verbinder en aanjager maar ook als uitvoeringsorganisatie voor de gemeente Zwolle, gaan we namens SportService Zwolle voor een prominente plek op de politieke agenda. We pleiten voor extra investeringen in onze sport- en beweegsector. 

Het afgelopen jaar hebben we kennis gemaakt met de diverse fractieleden en voorzitters van de politieke partijen in de gemeente Zwolle. We gaven ze vijf verkiezingsthema’s mee die impact van sport en bewegen op een gezonde, duurzame en leefbare samenleving versterken.

Thema’s 

1. Van jongs af aan met plezier sporten en bewegen

2. De kracht van sport voor jongeren

3. Vitale sportverenigingen en aanbieders

4. Vitaal ouder worden

5. Zwolle sportstad 

flyer stemmen

In navolging op gesprekken over de thema’s is de politiek uitgenodigd om (online) met de sport aan tafel te gaan om zo nog dichterbij de sport te komen. In de vorm van online speeddates leerde de politiek en de sport elkaar kennen en kregen ze de mogelijkheid elkaar te inspireren. Begin maart 2022 hopen we een Sportverkiezingsdebat te mogen organiseren waarbij de politiek haar sportieve hart voor Zwolle kan laten spreken om kiezers voor zich te winnen in maart. 

happy-children-enjoying-their-gym-class

Martijn Mellema, manager SportService Zwolle: 

“Sport en bewegen is geen kostenpost, maar een investering in een sterke en gezonde stad. Als sportsector denken we dat we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een energieke en gezonde gemeente. Een integrale benadering waarbij iedere investering in sport en bewegen toekomt aan de energie en gezondheid van de inwoners van Zwolle.”

Sport is de belangrijkste (bij) zaak van het leven. Denkt de Zwolsepolitiek er ook zo over? In aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 brengen we extra edities van de SSZ Podcasts uit: 'SSZ Podcast - Het politieke speelveld'.

 

Martijn Mellema, manager SportService Zwolle en Arjan Jansen, verenigingsadviseur SportService Zwolle gaan in meerdere podcasts in gesprek met de spelverdelers van de Zwolse politieke partijen. Onderwerpen die ze bespreekbaar maken: sporten in de openbare ruimte, het belang van sportverenigingen, topsport als voorbeeld, maar ook hoe kunnen we een gezonde leefstijl onder kinderen stimuleren en jongeren met sport uit een isolement halen? Benieuwd hoe de partijen hierover denken, wie de sportquiz wint of wat het mooiste sportmoment is van de gasten aan tafel? Beluister dan hier de verschillende afleveringen: