Spring naar content

Sharon de Witte, één van onze buurtsportcoaches, is de winnaar van de landelijke stimuleringsprijs ‘Buurtsportcoach van het jaar 2020’. De prijs werd uitgereikt door WIJ Buurtsportcoaches, het landelijke netwerk voor sport- en beweegprofessionals. 

Sharon is als buurtsportcoach te vinden in Stadshagen en Westenholte. We vroegen haar wat ze fijn vindt aan haar werk: “Geen dag is hetzelfde. De ene dag sta ik in de gymzaal, de andere op het voetbalveld. En weer een andere dag sport ik met senioren of peuters”, aldus de 28-jarige.

“We proberen de verbinding te leggen tussen de school, de vereniging én de wijk.” Ze waardeert de vrijheid die ze heeft om nieuwe initiatieven te ontplooien voor verschillende Zwolse doelgroepen. “Wat je leert van de ene, neem je mee naar de andere doelgroep.”

Corona zette sport en bewegen in maart 2020 stil. Dat is niets voor Sharon: “Het stilzitten vond ik heel heftig. Ik verzon daarom iets om Zwolse inwoners in beweging te krijgen.” Samen met collega’s bedacht ze de: SSZ Challenge, Zwolle Beweegt op locatie, Expeditie Groep 8 en de Olympische Tocht.

Mede door haar pro activiteit in coronatijd werd Sharon genomineerd voor Buurtsportcoach van het Jaar. “Ik wist ervan, want ik werd gevraagd. Maar natuurlijk vind ik het hartstikke leuk.”

“En toen werd de winnaar bekend gemaakt… Ik hoorde mijn naam. Niet te geloven! Van de 5800 buurtsportcoaches die er zijn in Nederland, ben ik de winnaar. Met veel enthousiasme nam ik mijn prijs in ontvangst. Ik ben vereerd door iedereen die op mij heeft gestemd”, aldus De Witte.