Spring naar content

NK Bedrijfstafeltennistoernooi parel van 2020

Door de Coronacrisis stonden sportevenementen op een laag pitje. Eén parel vond plaats in 2020. In samenwerking met de Nederlandse Tafeltennisbond organiseerden we het 1e officiële NK Bedrijfstafeltennis. Dit speelde zich af op 1 maart 2020 in het Landstede Sportcentrum, tijdens het NK Tafeltennis. Marthijn van der Wal, Hoofd Sportparticipatie NTTB, vertelt over onze samenwerking.

“Naast de professionele tafeltenniswereld bestaat er een heuse pingpong community. Fanatieke bedrijfsmedewerkers staan in hun pauze rond de pingpongtafel. Scholieren idem. En vergeet de Nederlander op de camping niet. Pingpong is enorm in trek. Als tafeltennisbond zagen wij kansen. Zo ontstond het idee voor het NK Bedrijfstafeltennis.”

“Ik zocht daarom contact met SportService Zwolle en het Landstede Sportcentrum en stelde ze onze plannen voor. Zij waren direct enthousiast. We bundelden onze krachten. Tafeltennis Zwolle sloot ook aan waardoor we nog sterker stonden.”

Behoefte aan pingpong
“Over de eerste editie zijn we zeer tevreden. 25 bedrijven namen deel, met in totaal zo’n 100 deelnemers. Een absoluut hoogtepunt was de finale op het Centre Court. Dit bevestigde: er is behoefte aan dit event. Ik zie ruimte voor groei in omvang, aantal teams en deelnemers. Tevens is het een mooi side event voor het NK Tafeltennis dat jaarlijks gehouden wordt in Zwolle. Het Landstede Sportcentrum is hiervoor een perfecte locatie. 

“Een absoluut hoogtepunt was de finale op het Centre Court. Dit bevestigde: er is behoefte aan dit event”

 

Marthijn

Goud
Zonder SportService Zwolle had het NK Bedrijfstafeltennis niet plaats kunnen vinden. Een goede samenwerking levert energie op. Je wil voor elkaar lopen. Dit is goud waard. Een zeer vruchtbare samenwerking.” In verband met het coronavirus onderzoekt de organisatie of het event in 2021 veilig kan plaatsvinden.