Spring naar content

Sportverenigingen
& infrastructuur

OldStars Walking Rugby
in Zwolle

Rugbyclub Zwolle startte in 2021 met OldStars Walking Rugby. Onze verenigingsadviseur Arjan Jansen is bij vele vormen van Oldstars sporten betrokken als aanjager en verbinder tussen de verenigingen en inwoners: “We zijn blij dat Rugbyclub Zwolle de handschoen voor OldStars Walking Rugby heeft opgepakt.”

Bij OldStars Walking Rugby mag de bal ook voorwaarts en zijwaarts gegooid worden en is fysiek contact niet toegestaan. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier willen blijven bewegen. 

 

Waardevolle toevoeging

Arjan Jansen, verenigingsadviseur SportService Zwolle: “Naast de sport is er ook aandacht voor breed motorisch bewegen en het sociale aspect. Wij zijn blij dat ook rugby voor senioren beschikbaar is en zien dit als een waardevolle toevoeging aan de vele Oldstars sporten die Zwolle rijk is. Helemaal in een jaar waarin we allen uitgedaagd worden toch in beweging te blijven.”

 

“In de lockdown is er doorgetraind, we hebben omgedacht door in kleinere groepjes te trainen en de training te verplaatsen naar overdag. Maar binnenkort kunnen we weer voluit. You’re never too old to get fit.”

 

rugby2

Iedereen telt mee

De doelgroep senioren raakt helaas vaak uit het zicht omdat zij binnen het reguliere verenigingsprogramma niet meer kunnen sporten. “Naast het aanbieden van reguliere seniorensport op de sportparken zijn er steeds meer initiatieven binnen OldStars. Dankzij de OldStars sporten komen senioren in beweging, zijn ze terug op de sportvelden van hun geliefde vereniging en ontmoeten ze gelijkgestemden aan de koffietafel,” vertelt Jansen.

Bij SportService Zwolle vinden we dat iedere oudere meetelt. Iedereen die met ons meedoet moet kunnen genieten van het bewegen. Ongeacht leeftijd. We verbinden mensen en organisaties om samen eenzaamheid en kwetsbaarheid onder ouderen aan te pakken.

Oldstars sporten in Zwolle:

 

Oldstars Walking Tennis

Oldstars Walking Tafeltennis

Oldstars Walking Football mannen & vrouwen & gemengd

Oldstars Walking Padel

Oldstars Walking Basketball