Spring naar content

Buurt Onderwijs Sport

Stadshagen
in beweging voor
meer bewegen

Tijdens de coronacrisis speelden twee factoren een prominente rol: eenzaamheid en gebrek aan beweging. De dynamische wijk Stadshagen zag een kans om een concept in de wijk te ontwikkelen om jong en oud naar buiten én in beweging te krijgen. Op vrijdag 11 juni 2021 werd de ‘Beweegroute Het Stadspad’ officieel geopend.

Route ontworpen door jong en oud

“Vanaf de start van het project was meteen duidelijk dat het een route voor jong én oud moest zijn. Het was dan ook belangrijk dat de route door kinderen en senioren samen ontworpen zou worden. De grootste uitdaging was het elkaar ontmoeten in coronatijd. Een beetje omdenken en het project is gerealiseerd. Naast het samen ontwerpen van de wandelroute, hebben een aantal kinderen en bewoners van Het Zonnehuis ook tekeningen gemaakt voor op de borden langs de beweegroute in Stadshagen,” vertelt Thijs Keuper, sportparkmanager SportService Zwolle. 

Twee kilometer bewegen, beleven, leren en ontmoeten

De twee kilometer lange wandelroute is bedoeld om jong en oud in Stadshagen uit te dagen te bewegen in de buitenlucht. Tegelijkertijd valt er ook nog van alles te leren en ontmoeten deelnemers elkaar spelenderwijs. Naast beweegopdrachten, is de route aangevuld met educatieve weetjes over de flora & fauna in de Mastenbroekerpolder waar de wijk Stadshagen is gebouwd. Zo leren jong en oud al bewegend van alles over deze mooie wijk in Zwolle.

 

Initiatiefnemers

“Samen met de Christelijke Daltonschool De Zevensprong, Gemeente Zwolle, Katholieke Basisschool De Vlieger 2, Kidsbeweegroute, De Stadshoeve en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht zijn wij trotse partner in deze Beweegroute. Dit toont de kracht van samenwerking om de wijk in beweging te krijgen,” vertelt Thijs Keuper.

Beweegroute Het Stadspad aanleg
XASH5249