Spring naar content

Leontien Thewissen

Talent in Zwolle

Een belangrijk speerpunt van SportService Zwolle is talentontwikkeling. Daarom hebben we met Openbaar Onderwijs Zwolle (OOZ) afgesproken om het beweegniveau van kinderen in kaart te brengen. Hierdoor kunnen we ons aanbod op alle niveau’s beter afstemmen en talent signaleren. Leontien Thewissen, buurtsportcoach talentontwikkeling vertelt hierover.

“We hebben 21 Buurtsportcoaches opgeleid om resultaten uit de beweegtest te analyseren. Ook zijn ze geschoold in de methode ‘Bewegen kun je leren’. Met de resultaten uit de test willen we een kwaliteitsslag maken om kinderen te ontwikkelen op hun eigen niveau.”

Talent training

“Naast de programma’s die we in dit kader bieden aan kinderen die soms wat extra ondersteuning nodig hebben, misten we aanbod voor kinderen die er qua beweegniveau boven uit steken. Daarom ontwikkelden we een programma speciaal voor de ‘betere bewegers’.”

“In een periode van acht weken bieden buurtsportcoaches na schooltijd uiteenlopende trainingen aan, aan deze ‘betere bewegers’. De trainingen zijn niet gericht op één sport, maar op het ontwikkelen van het atletisch vermogen. De naschoolse programma’s vinden plaats in alle vier de stadsdelen. Er is plaats voor twintig kinderen per groep. ‘De eerste acht weken is er ruimte voor tachtig groep 5/6 leerlingen en in de acht weken daarop voor tachtig leerlingen uit groep 7/8.”

“In verband met de Corona maatregelen konden we het programma nog niet aanbieden, maar we hopen het uiteraard in 2021 tot uitvoering te brengen.”