Spring naar content

Veerkracht en flexibiliteit

Door Corona kwam het afgelopen jaar ons team van ruim 50 medewerkers gevoelsmatig stil te liggen. Dit was een uitdaging voor deze fanatieke groep bewegers. We grepen dan ook al gauw de kans om toch in beweging te blijven. Arjan Jansen, verenigingsadviseur en Annejet Cramer, BSC en stadsdeel coördinator vertellen over 2020.

“We vielen letterlijk stil”. Maar ik ervoer al gauw de veerkracht en flexibiliteit van onze collega’s. We traden buiten onze comfortzone. We grepen alle kansen aan om van waarde te zijn voor de Zwollenaar, vertelt Annejet”. Iedereen heeft zich ingezet. Als de één het even niet wist, kwam de ander met de oplossing.” Arjan vult aan: “We zijn ook beter gaan prioriteren”.

Gemis

“Het mooie aan mijn werk vind ik de warme contacten met de sportverenigingen. Met elkaar om tafel, écht in gesprek. Fysiek contact is belangrijk. Je kan snel schakelen en je begrijpt elkaar beter. Dat kon plots niet meer. Wat een gemis,” zegt Arjan. Annejet vult aan: “Dat heb ik ook met collega’s. Je ziet nog wel je directe collega’s, maar ik mis de anderen; het informele én het formele contact. Je hebt elkaar echt nodig.” Arjan: “Weet je wat ik veel doe? Wandelen of fietsen en tegelijkertijd overleggen. Collega’s buiten ontmoeten, conform de maatregelen. Werkt super.”

 

2020

“We hebben het afgelopen jaar hard moeten werken om sport en bewegen te stimuleren. Het was niet gemakkelijk. Dus ik ben trots op mijn collega’s, ”vertelt Annejet. “Eens, zegt Arjan. Je werd gedwongen om een andere rol aan te nemen. De beperkingen zorgden voor een verschuiving van je werkzaamheden. Dat moet je kunnen en dat hebben we laten zien.”