Spring naar content

Met sport, beweging en beleving versterken we Zwolle en de regio. Hiervoor hebben wij de kennis, expertise én de uitvoeringskracht in huis. Naast de gemeente Zwolle zijn we op diverse uitvoeringsniveaus actief voor de gemeente Kampen, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Staphorst, Nieuwleusen, Raalte, Ommen en Dalfsen. Mariska Zwartsenburg, beleidsmedewerker sport gemeente Steenwijkerland en Jason Huisman, werkzaam bij SportService Zwolle en coördinator Vitale Regio vertellen.

Jason: “Eén van de gemeenten waar wij actief zijn, is de gemeente Steenwijkerland. Hier maken wij deel uit van het team dat uitvoering geeft aan ‘het Steenwijkerlands Sport- en beweegakkoord’ in het schooljaar 2020-2021. Naast de ondersteuning op het gebied van aangepast sporten, geven wij uitvoering aan onder andere het thema ‘Jong leren bewegen’. Hierbij gaat het om het verhogen van de kwaliteit van het bewegingsonderwijs en de aandacht voor ontwikkeling van de motorische vaardigheden en stimuleren van bewegen voor de jongste jeugd van 0-4 jaar. Daarnaast zetten we in op het thema Vitale sportaanbieders, waarbij wij ondersteuning bieden aan verenigingen, om de kwaliteit van jeugdtrainers en een positieve sportcultuur te vergroten.”

Mariska: “Vanuit ons Wedstrijdplan (het sport- en beweegbeleid) was er budget om extra buurtsportcoaches in te zetten. Hierdoor konden we extra aandacht besteden aan de thema’s Jong leren bewegen en Clubkadercoaching. Voor uitvoering van de pilot klopten we bij SportService Zwolle aan. Zij werken samen met de sportbuurtwerkers van Sociaal Werk De Kop (de organistatie voor Sociaal Werk in Steenwijkerland) aan de uitvoering van het Steenwijkerlands Sport- en Beweegakkoord. 

 

Beide organisaties brengen hun eigen expertise mee. Corona was ook binnen het Sportakkoord van Steenwijkerland een extra uitdaging. De aanvoerders moesten creatief kijken naar andere manieren om invulling te geven aan hun opdracht. Zo moesten Stan en Tom van SportService Zwolle op zoek naar een nieuwe manier om voorschoolse opvanglocaties te ondersteunen in de motorische ontwikkeling van kinderen. In samenwerking met verschillende partners, ontwikkelden zij diverse filmpjes met opdrachten voor de voorschoolse opvanglocaties. 

 

Zo konden ze, binnen alle beperkingen die er waren, toch stappen zetten om te werken aan één van de doelen van het Sportakkoord: het vergroten van de motorische vaardigheden bij kinderen van 0-4 jaar.”

Onze diverse uitvoeringsniveaus:

aangepast sporten,

clubkadercoach,

bewegingsonderwijs,

evenementen, 

talentregie en-ontwikkeling