Spring naar content

Vooruitblik

Jolanda van der Veer

Sportservice Zwolle verhuist naar vitale hart Regio Zwolle

Het team van SportService Zwolle maakt een frisse start op een nieuwe, sportieve locatie: het MAC3PARK stadion in Zwolle. 1 januari 2021 ontving SSZ de sleutel van de nieuwe kantoorruimte, op één van de meest spraakmakende locaties in de stad. Jolanda van der Veer vertelt: “Een fantastische plek om elkaar in het nieuwe jaar te kunnen ontmoeten. We zien er naar uit onze deuren te openen voor iedereen in Zwolle en regio, die sport en bewegen een warm hart toedraagt.”

“We investeren in de kracht van sport als katalysator voor waardevolle sportieve projecten,” aldus van de Veer.

“De einddatum van ons huurcontract zagen we als kans om de balans op te maken. Ondanks de elf plezierige jaren aan de Tesselschadestraat was het tijd voor iets nieuws. Een locatie die sport ademt en laat zien wie we zijn en wat we doen. Daarnaast wilden we natuurlijk ook kostenefficiënt blijven werken. Een combinatie die, bleek later, niet eenvoudig te maken is. De plek in het stadion is ons gegund. Zo voelt het tenminste. Een paar dagen voordat we de verlenging van het huurcontract aan de Tesselschade- straat zouden ondertekenen, werden we gebeld door de Lenferink Groep. Er kwam een plek vrij in het MAC3PARK stadion. We hebben toen snel geschakeld met Regio Zwolle United. We zagen al langer kansen in gezamenlijke huisvesting, om zo onze integrale samenwerking in Regio Zwolle te verstevigen. Voor beide partijen een droom die niet veel later werkelijkheid werd”, aldus van der Veer.

Samenwerking Regio Zwolle United 

Des te meer reden om vrijdag 4 december 2020 de strategische samenwerking tussen SportService Zwolle en Regio Zwolle United formeel te bekrachtigen. Van der Veer: “We werken al jaren nauw samen en zien het belang van uitbouw van de activiteiten zoals Playing for Success, OldStars Walking Football en Kids United Sport Zwolle (KUSZ). De urgentie werd versterkt door de coronacrisis, die het belang van een gezonde en actieve leefstijl benadrukte. Samen het verschil maken op het gebied van sport- en sociale participatie, is een enorme bindende factor tussen onze organisaties. Met gemeenten, sportaanbieders, onderwijs, organisaties en bedrijven willen we in regio Zwolle de kracht van sport en bewegen in de volle breedte benutten. Daarmee dragen we actief bij aan de ambitie van lokale Sportakkoorden en het Overijssels Sport- en Beweegakkoord.’’

6mensen

Bovenste rij van links naar rechts: 

Martijn van Dijk (G-sporter WRZV de Boog) 

Bram van Polen (topsporter PEC Zwolle) 

Ilse Wienbelt (voorzitter sportvereniging Kwiek en Lenig)

 

Onderste rij van links naar rechts: 

Lisa Heethaar (ondernemer DDOEN) 

Jent de Ridder (jeugdsporter CSE) 

Tonnie Bremmer (Oldstar PEC Zwolle United)

Clubhuis Regio Zwolle 

Van der Veer: “De locatie wordt een sportieve ontmoetingsplek voor Regio Zwolle, waar programma’s op het gebied van maatschappij, economie en sport samenkomen. Een inspirerende ontmoetingsplaats waar we samen met andere organisaties participeren en investeren in de kracht van sport als katalysator voor waardevolle sportieve, maatschappelijke en economische projecten. We zien er naar uit om, zodra het weer kan, onze partners te ontmoeten in het Clubhuis Regio Zwolle.”

op het veld