Spring naar content

VR verrijkt het onderwijs

3 jaar geleden konden we bij SportService Zwolle slechts dromen over de inzet van Virtual Reality (VR). Intussen zijn de VR sets niet meer weg te denken bij het sporten en bewegen in Zwolle. “Veel deelnemers ontdekken zo een hele andere manier van bewegen. Zo ook de leerlingen van Onderwijsroute 10-14.” Vertelt Frank de Groot, regisseur en docent lichamelijke opvoeding bij unit 3, locatie Thorbecke.

“Leerlingen zijn erg enthousiast geworden tijdens de introductiedag. Ze staan te popelen om weer aan de slag te gaan met VR”

 

Frank de groot

“In onze zoektocht naar innovaties om het onderwijs te verrijken, kwamen we in contact met Loes Boetes en Kelvin Smits van SportService Zwolle. Met hen organiseerden wij in 2020 een VR-introductiedag voor leerlingen en docenten”, vertelt Frank.”

 

“Door VR willen we meer beleving toevoegen aan het onderwijs. Leerlingen kunnen (virtueel) ervaring opdoen  en zich op diverse manieren ontwikkelen (door coaching, persoonsvorming en onderzoekend vermogen). Niet alleen tijdens de lessen bewegingsonderwijs, maar ook tijdens andere lessen willen wij ze in beweging brengen. Hiermee willen we de stap van primair onderwijs naar voorgezet onderwijs gemakkelijker maken.”

 

“Leerlingen zijn erg enthousiast geworden tijdens de introductiedag. Ze staan te popelen om weer aan de slag te gaan met VR. Ook docenten zijn uitgelaten. Ze bekijken allemaal op welke manier ze VR in hun lessen kunnen integreren. Aanvullend zoekt Kelvin spellen uit, die in 2021 ingezet gaan worden om met VR het onderwijs en de belevingswereld van de leerlingen te verrijken.”