Spring naar content

Melissa Lubbers

‘Ze zijn er voor zichzelf, maar ook voor elkaar’

‘Bubbels Bewegen wil elke doelgroep een mogelijkheid geven om te zwemmen. Of het nu gaat om mensen met een maatje meer of bijvoorbeeld long-covid patiënten, voor iedereen willen we een plek bieden. In samenwerking met SportService Zwolle gaven we vier workshops voor mensen met obesitas. Daaruit is een leuke groep ontstaan die nog steeds aquasport bij ons volgt.’ 

Melissa Lubbers is mede-eigenaar van zwemschool Bij Bubbels in sport-accommodatie Bubbels Beweegt. Het leek haar leuk om een obesitasgroep op te richten, maar vroeg zich af hoe ze aan deelnemers kon komen. SportService Zwolle schoot te hulp en benaderde mogelijke zwemmers, met de vraag of ze een workshop wilden volgen. 20 mensen meldden zich aan. 12 wilden doorgaan na de workshop. 

‘Uiteindelijk bestaat de groep nu uit negen vaste deelnemers. De anderen wilden wel, maar werden belemmerd door een operatie of fysieke klachten. 

Het zijn zowel dames als heren en echt een hele diverse, leuke groep. Het werkt drempelverlagend om met gelijkgestemden het zwembad in te stappen. Je ziet dat sommige deelnemers nu ook met de reguliere lessen meedoen. Wij willen verder kijken dan andere zwembaden. Zo gaan we ook een groep oprichten voor long-covid patiënten. De deelnemers zijn vaak uitbehandeld en hebben nog een lang traject voor de boeg. Long-covid zal vaak levenslang een belemmering blijven. Rustig zwemmen in het warme water van 32 graden is dan een goede manier om de conditie op peil te houden. 

VideoCapture_20230203-151945