Spring naar content

Buurt Onderwijs Sport

Zwem4daagse
Maarten van der Weijden

In de week van 12 tot en met 19 september kon iedereen meedoen aan de Zwem4daagse georganiseerd door de Maarten van der Weijden foundation en de KNZB. Deze week werd er in verschillende zwembaden in Nederland, vier dagen achter elkaar baantjes gezwommen om op deze manier geld op te halen voor kankeronderzoek. Oók in Zwolle bij Optisport de Vrolijkheid. 

Zwem4daagse in Zwolle 

Maarten van der Weijden bezocht de hele week (12-19 september) diverse zwembaden in Nederland om zijn steentje bij te dragen. Dit deed hij op sportieve wijze. Namelijk op de fiets of hardlopend. Na behoorlijk wat kilometers in de benen kwam hij op vrijdag 17 september op de fiets aan in Zwolle. Hij bracht een bezoek aan het stadhuis en vertrok, wederom op de fiets, samen met wethouder sport René de Heer en vier kinderen van basisschool de Toonladder richting Optisport de Vrolijkheid om de vierdaagse af te sluiten en hiermee geld op te halen. 

Jason Huisman, buurtsportcoach SportService Zwolle:

“Naast het zwemmen voor de Zwem4daagse konden de basisscholen gebruik maken van het zwembad om te oefenen voor de Zwem4daagse, hierdoor werd de ‘gewone’ gymles ingewisseld voor een ‘natte’ gymles.”

WhatsApp Image 2021-10-19 at 12.07.11 (17)