Spring naar content

Buurt Onderwijs Sport

Koningsspelen 2021

Zwolle kleurt ondanks corona oranje!

In Zwolle zijn de Koningsspelen ieder jaar een groot Oranjefeest. Samen met de Zwolse basisscholen geven we onze eigen sportieve draai aan de landelijke Koningsspelen. De dag bestaat uit sportieve activiteiten die start met een gezond Koningsontbijt. Vrijdag 23 april 2021 was het zover. De Koningsspelen in Zwolle met het thema IK+JIJ=WIJ. Een thema die past bij de huidige tijd. 

“Deze week hebben we in verband met de coronamaatregelen, op gepaste wijze kinderen in beweging gebracht en Zwolle oranje laten kleuren,” vertelt eventmanager Marco Welink van SportService Zwolle.

 

In 2021 had de landelijke organisatie voor het thema IK+JIJ=WIJ gekozen, omdat tijdens deze onzekere tijden iedereen elkaar hard nodig heeft. “Met dit thema willen we landelijk laten zien dat samen ons nét dat beetje extra geeft. Deze editie moedigden we dan ook iedereen aan om er samen een sportieve, gepaste en waardevolle dag van te maken.”

Marco: “Ik ben blij dat we dit jaar in aangepaste vorm de Koningsspelen konden organiseren. We boden maatwerk op de basisscholen waar onze buurtsportcoaches actief zijn en hebben we de overige scholen een toolspakket aangereikt om de organisatie zelf op te kunnen pakken.”

 

Koningsspelen in Zwolle op maat

“Geweldig om te merken dat alle basisscholen en de samenwerkingspartners op de Zwolse buitensportaccommodaties van v.v. SVI, S.V. HTC, v.v. Berkum, v.v. WVF, CSV’28, ZAC en sportpark Marslanden en vanuit het onderwijs Landstede, het Deltion College en de CALO mee hebben gedacht om de Koningsspelen op een verantwoorde manier te organiseren,” geeft Marco aan. “Diverse scholen hebben het programma zelfs verspreid over de gehele week aangeboden, zodat iedereen mee kon doen en kinderen op deze manier het plezier van sport en bewegen konden ervaren. We hebben er met z’n allen een mooi feest van gemaakt.”

IMG_7335